כותרת גג: הנדסאי מכטרוניקה במכללה הטכנולוגית נוף הגליל ועכשיו גם פרקטיקום
המקצועיות והניסיון עלינו
מקצוע הנדסאי מכונות, מכטרוניקה, הינו מקצוע מבוקש ונדרש, במכללה הטכנולוגית נוף הגליל, הנדסאי מכטרוניקה הינו אחד מהמגמות המובילות בהישגיות ובהצטיינות.
כחלק מתהליך ההסמכה להנדסאי, נדרש הסטודנט לעבור שתי בחינות גמר ממשלתיות ולהבחן על פרוייקט גמר שיבצע תחת הנחייתו של מנחה מהמכללה.
לאחרונה, אישרה מה"ט (המכון הממשלתי להכשרה בטכנולוגיה ובמדע במשרד העבודה) בנוסף, תהליך המרת פרויקט הגמר הנכתב במכללה, בפרוייקט פרקטיקום המהווה התנסות קצרה בתעשיה. הפרקטיקום מתחיל בשנת הלימודים השנייה במסגרתו צובר הסטודנט 300 שעות עבודה מעשית במקום העבודה. במהלך עבודתו. כותב הסטודנט עסודת גמר לפרקטיקום בהנחיית מנחה מהתעשיה.
דני זיסר, יועץ ומפקח מכטרוניקה ומכונות במה"ט, עושה סדר.
עד לאחרונה, נדרשו הסטודנטים במגמת הנדסת מכונות, מכטרוניקה, לתכנן, לכתוב, להגיש ולהבחן על פרוייקט גמר שנכתב במכללה.
לאחרונה, מה"ט מוביל מהלך המחולל שינוי משמעותי, ומאפשר לבצע עבודת פרקטיקום בחברות ומפעלי תעשייה.
דני זיסר, יועץ ומפקח מכונות ומכטרוניקה במה"ט, מסביר, "... בנוסף לפרוייקט תכנוני במכללה, ניתנת היום לסטודנט האפשרות לבחור במסלול של פרקטיקום ולהתנסות בעבודה מעשית תוך כדי לימודים בדומה למסלולי הכשרה בחו"ל. הפרקטיקום משלב הכרות עם סביבת העבודה בתעשיה תוך שימוש בידע שנרכש במהלך הלימודים."
כאמור, כל סטודנט במגמת מכטרוניקה, המבקש לבצע פרקטיקום, נדרש להתנסות מעשית במפעלים במשך 300 שעות החל משנה ב'.
כסיכום של עבודת הפרקטיקום, הסטודנט נדרש להגיש בתום התהליך, דו"ח בפרקטיקום כחלופה לפרוייקט הגמר. בעבודת סיכום הפרקטיקום, הסטודנט יציג הבנה וידע כל הנושאים הבאים:
הכירות כללית עם המפעל ומוצריו, מערך הריצפת הייצור במפעל המארח, טכנולוגיות ייצור והתהליכי ייצור במפעל, מבנה אירגוני תוך ציון מיקומו של הסטודנט במבנה הארגוני, הכירות עם מחלקות התומכות את רצפת הייצור כגון אבטחת איכות, בטיחות, תפי, מחסנים ועוד, הכירות עם מערך האספקות לרצפת הייצור כגון קיטור, אוויר דחוס, מי קירור, מיזוג אוויר ועוד, הכנת סקירה זו מסייעת לסטודנט להכיר את מבנה המפעל ואופן פעולתו.
בנוסף, הסטודנט מחויב במסגרת הפרקטיקום לבצע בין חמישה לשבעה אירועים בתחומי תחזוקה, סט-אפ, תכנון, בטכנולוגיות ייצור שונות, שירות לקוחות ועוד.
לפרקטיקום יתרונות רבים: אינטראקציה אמיתית עם עולם התעשיה, עם העובדים, עם בעלי התפקידים שונים במפעל, הבנה לעומק של נושאים כמו איכות, בטיחות, הקניית ערכי עבודה אישיים כגון, עבודת צוות, דיוק ואמינות בעבודה ובדיווחים, שרותיות, יכולת למידה עצמית, שיפור השימוש באנגלית טכנית, שיפור השימוש במערכות מחשב ומרשתת.
באופן כללי, הפרקטיקום מסייע מאוד לסטודנט להכיר את תפקידו ומקומו של הנדסאי מכטרוניקה במפעל, ובנוסף, לעשות את הצעד הראשון כעובד של המפעל. סטודנט שמקום העבודה יזהה בו פוטנציאל איכותי ומקצועי, ישאף להמשיך ולהעסיק אותו כעובד מן המניין. "הפרקטיקום בהנדסת מכונות הוא פתיחת עידן חדש ובעיקר תהליך המטייב את הצטרפות ההנדסאי למערך העבודה," אומר דני זיסר.
מנכ"לית המכללה הטכנולוגית נוף הגליל, מרב ששון אמויאל, המובילה תהליכי פרקטיקום בלימודי הנדסה נוספים במכללה, אמרה, "הפרקטיקום במכטרוניקה יהווה בסיס בעיצוב הדור הבא של ההנדסאים במכטרוניקה לדרישות המשק העדכניות. זהו מפתח להצלחה בשילוב בתעשייה וקרקע פורייה לשיתוף פעולה בין בתי הספר להנדסאים לבין התעשייה."
צילום : דוברות המכללה